9. kolo
17.10.2005 16:40 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 2:0

Posledním zápasem tohoto kola Gambrinus ligy byl pondělní televizní duel mezi Slovanem Liberec a Sigmou Olomouc. Liberec v minulém kole prvně prohrál v Jablonci 0:1, Sigma doma pouze bezbrankově remizovala se Zlínem. Vedení v tabulce a předváděné výkony Slovanu Liberec jsou asi největším překvapením letošního ročníku. Slovan boduje doma i venku a předvádí velice dobře organizovanou hru. Olomouc zatím podává vcelku dobré výkony a nebýt některých zbytečných ztrát jako v minulém kole doma se Zlínem, tak mohla být Sigma ještě výš.

Trenér Uličný má největší problémy se složením mužstva, neboť se zatím celý podzim potýká s velikou marodkou. Tým snad ještě nehrál žádný zápas kompletní. Oba týmy byly silně oslabeny. Liberci chyběli kapitán Zápotočný, Šinglár, Hamouz, Pospěch a Holenda. Hostující Olomouc postrádala Babniče, Königa, Glose, Gaúcha, Pečnika a Rojku.

V úvodu zápasu měla Olomouc příliš znatelný respekt ze soupeře, ale nic z toho nepramenilo. Ve třetí minutě střílel nepřesně domácí Ančic, o tři minuty později střílel z voleje z hranice šestnáctky liberecký útočník Hološko, ale ani on netrefil bránu. V 10. minutě se poprvé ozvali hosté, ale Čech byl pozorný a Randův centr zlikvidoval. Ve 21. minutě hlavičkoval vedle branky domácích Hudec, obdobně si počínal po Hodúrově rohu Hološko v minutě osmadvacáté. Ve 35. minutě vypálil hostující playmaker Melinho, jeho rána letěla kolem plachtícího gólmana Čecha, ale i mimo branku. Pět minut před pauzou poslal nebezpečný centr z pravé strany Ančic, ale těsně před Pudilem zasáhl hostující gólman Lovásik. Ve 45. minutě, když už vše vypadalo na bezbrankovou půli, vystřelil domácí Hodúr. Jeho střela trefila jen Hološkova záda, ale odražený balon trefil Papoušek k tyči a Lovásik se natahoval marně – 1:0 pro Liberec.

Po přestávce už toho 4 450 diváků moc nevidělo. Ve 49. minutě přišel další úder domácích. Janů vhodil aut, Pudil balon nacentroval a Hološko využil zaváhání hostí a hlavou přidal druhý gól - 2:0 pro Liberec. Poté se domácí uzavřeli a čekali, co předvede soupeř z Hané. Ten získal územní převahu, šance si ale nevytvořil. Liberečtí naopak vyráželi k rychlým brejkům. Žádný z nich ale neskončil ničím nebezpečným. Ani Sigma už nic nevymyslela a utkání skončilo výsledkem 2:0 pro domácí Slovan.

"Proti zápasu v Jablonci jsme hráli lépe v defenzívě, dobře jsme napadali a čekali na šanci. Zápas se v náš prospěch zlomil na konci první a začátku druhé půle," uvedl domácí lodivod Vítězslav Lavička.

"Dopředu jsme jaloví, kvalitu v útočné fázi teď nemám. Měli jsme hrát ze zabezpečené obrany a na brejky, což se nám až do první branky dařilo. Hráli jsme celkem solidně, ale Papouškův gól naše plány zhatil. Pak dal Liberec druhý gól a už nás k ničemu nepustil," řekl olomoucký trenér Petr Uličný.

Autor: Petr Veselý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

přeju liberci daleko víc jak Spartě

Reagovat
HOST*

Olomouc dnes v Liberci zvítězí,maximálně bude remizovat.Pokud je v televizi dokáže porazit kohokoliv.

Všem sázkařům jasná 02.

květina.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele