12. kolo
06.11.2005 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 2:0

Po zkratu v minulém kole v Brně se Slavii podařilo napravit si reputaci v Poháru UEFA, kde deklasovala CSKA Sofia 4:2. Že se v Brně jednalo doopravdy pouze o chvilkový výpadek, tak chtěli potvrdit i doma proti Slovácku, které na Strahov přicestovalo s novým koučem Levým.

Stejně tak jako v posledním zápase s CSKA, zůstala Slavia útočně naladěná a celek Slovácka držela již od úvodních minut pod tlakem. A odměna se dostavila, v 19. minutě se po Vlčkově asistenci hlavou z blízka trefil Švento. Ihned po rozehrávce ale mohlo být opět vyrovnáno, Ivanovu šanci ale zneškodnil gólman Kozáčik dobře načasovaným vyběhnutím. A když v minutě třicáté orazítkovala Vlčkova střela jen břevno, odcházeli hráči do kabin na poločasovou přestávku za jednogólového vedení domácích.

Hned v úvodu druhé půle se Slavii podařilo vstřelit druhou branku – Piták vysunul Vlčka a ten Drobiszce překonal, to se psala 49. minuta. Zdánlivě rozhodnutý zápas se však o pár minut později zdramatizoval. V 52. minutě upaloval Ivana sám na Kozáčika, který ho ještě před šestnáctkou skopl a rozhodčí Jech mu nekompromisně ukázal, jak zblízka vypadá červená karta. Do branky Slavie se tak postavil mladík Šeliga, pro něhož to byl ligový debut.

I v přesilovce se ale fotbalistům Slovácka nedařilo vytvářet si šance a slávistický náhradník mezi tyčemi tak neměl prakticky žádnou práci. Deset minut před vypršením normální hrací doby se pak červenalo i na druhé straně, za dvě žluté šel předčasně pod sprchu Palinek. Slavia tak odčinila porážku z posledního kola a bez sebemenších potíží zdolala nevýrazné Slovácko 2:0.

"V prvním poločase jsme ale mohli dát víc než jednu branku. Chtěli jsme hrát zabezpečeně ze středu hřiště, navíc jsme se dokázali i střelecky prosadit, což bylo pro další průběh velmi důležité," řekl Jarolím.

"Nabádal jsem hráče, ať hru roztáhnou do stran a odtud posílají před branku střílené centry na riziko. Místo toho jsme jen nakopávali míče přes střed hřiště a akce ze stran jsme si vůbec nepřipravili," uvedl Levý.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak tady muze vyhrat jak slavia, tak slovacko s novym trenerem...ale vidim to na remizku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele