6. kolo
19.09.2005 16:40 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Teplice - Viktoria Plzeň 2:1

Pondělní televizní dohrávka 6. kola Gambrinus Ligy nabídla duel Teplic s nováčkem z Plzně. Teplice minulý týden vstoupily víceméně úspěšně do Poháru UEFA, když doma remizovali s Espanyolem Barcelona. Výhra nad Plzní tak byla pro svěřence trenéra Marečka prakticky povinností. Plzeň už ale letos několikrát předvedla, že je týmem, se kterým se musí počítat.

První gól zápasu se překvapivě podařilo vstřelit hostům. Po Barteskově rohovém kopu z 27. minuty sklepl Vágner míč Fillovi a ten zamířil přesně a poslal tak Plzeň do vedení.

Zřejmě klíčový moment celého zápasu se dostavil v 36. minutě, kdy gólman Plzně Mucha z odkopu namazal teplickému útočníkovi Maškovi, který s ním směřoval přímo na bránu. Po přetahované s obráncem Zakopalem nakonec oba zmiňovaní hráči spadli a rozhodčí Adámek posoudil celou situaci jako nedovolený zákrok plzeňského zadáka. Udělil mu žlutou kartu a jelikož to byla už jeho druhá v zápase, vytáhl Adámek i kartu barvy červené.

Po vyloučení nastoupil drtivý tlak Teplic, který trval až do konce prvního poločasu, vyrovnání ale nepřinesl. Obraz hry se podle očekávání nezměnil ani ve druhém poločase a Teplice neustále dobývaly branku Plzně. Gólový zásah se nakonec dostavil až v 81. minutě po velmi sporném momentu - Hunal nejvýše naskočil na rohový kop a poslal míč směrem na bránu. Míč se odrazil od pravé tyče a doputoval až do náruče gólmana Muchy. Podle rozhodčího ale na své pouti přetnul brankovou čáru a Teplice se tak mohly i přes četné protesty plzeňských radovat z vyrovnání.

A aby toho nebylo pro statečně bojující Plzeň málo, v nastaveném čase přišli i o bod. Po Sabouově stříleném centru ze vzdálenosti několika metrů si míč do vlastní sítě nešťastně srazil Knakal.

Pro zajímavost je ještě dobré dodat, že hlavní rozhodčí tohoto duelu, Adámek, si od delegáta ČMFS, který zápasu přihlížel, vysloužil nejhorší známku 6. kola.

"Teplice byly lepší, proto vyhrály. Ke sporným momentům se nebudu vyjadřovat. To je věc rozhodčího a jeho svědomí," komentoval Michálek.

"Měl jsem ze zápasu obavy, po poháru je to vždycky těžké. Jsem moc rád, že jsme vyhráli," prohlásil Mareček.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele