5. kolo
11.09.2005 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 0:2

Zápas Mladé Boleslavi s Teplicemi byl další ze soubojů, které přineslo 5. kolo Gambrinus Ligy, kde spolu oba soupeři ve vzájemném duelu bojovali o čelo tabulky. Podle papírových předpokladů remízový zápas začal převahou Mladé Boleslavi, která ale nepřinesla žádnou šanci a od zhruba 10. minuty se začala hra vyrovnávat.

První šance tak přišla v 15. minutě po rohovém kopu domácích, Kulič ale z dobré pozice mířil mimo Poštulkovu bránu. Teplice kontrovaly hned z protiútoku - obránce domácích Vít omylem namazal útočníkovi Teplic Varadimu, ten ale z hranice vápna netrefil. Další velká možnost přišla v 25. minutě, když šel po Kuličově parádní přihrávce Brunclík sám na Poštulku, v tváří v tvář teplickému gólmanovi ale zklamal.

Stejně tak jako v zápase Příbrami s Olomoucí se ale ukázal Poštulkův zákrok jako klíčový. V 25. minutě vyboxoval gólman Miller míč do vápna přímo k Verbířovi a jeho následná střela po Ševínského teči skončila za zády bezmocného Millera.

Až do konce prvního poločasu pak měla více ze hry Mladá Boleslav, veškeré její šance ale kryl vynikající Poštulka. V 38. minutě dokonce domácí nastřelili Čápem břevno, nic to ale neměnilo na tom, že do kabin se odcházelo za stavu 1:0 pro hosty. Od začátku druhého poločasu pokračovali nadále domácí v tlaku a Teplice přehrávaly jak herně, tak územní převahou. Po zhruba deseti minutách se ale nápor opět začal vypařovat. V 54. minutě mohl vyrovnat z přímého kopu Švejdík, ale míč teplickou branku jen těsně minul.

Šance si oba týmy vytvářely i nadále, nepřesná zakončení nebo dobré zákroky obou gólmanů však držely stejný stav až do 87. minuty. To Verbíř šikovně zahrál přímý volný kop a jeho střela skončila opět až za zády mladoboleslavského brankáře. Nastavení pak již změnu skóre nepřineslo a Teplice si tak z Boleslavi odváží cenné tři body, i když o něco lepším mužstvem byli domácí.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele