4. kolo
27.08.2005 18:00 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 1:3

Po debaklu v minulém kole na hřišti Mostu měl před sobotním zápasem ostravský Baník jednoznačný cíl: porazit Mladou Boleslav. Už několik dní před zápasem se navíc začaly šířit neověřené informace, že trenéru Jarabinskému jde o křeslo. Takže to tak trochu byla i povinnost. Mladoboleslavští si ale v minulém kole zařádili doma na úkor Blšan, a tak o nějakém podcenění nemohla být řeč.

Úvod hry vypadal zřejmě přesně tak, jak si kouč domácích představoval. V 5. minutě mohl domácí dostat do vedení Klimpl, ale z pár metrů se mu míč do branky dostat nepodařilo. Ofenzívu Baníku táhli především zkušený Slončík s Rajtoralem, další gólové šance si však Ostravané nebyli schopni vytvořil. Otěže zápasu tak postupem času začali přebírat hosté. Už zhruba v polovině prvního poločasu se Mladé Boleslavi podařilo dostat soupeře pod stalý tlak. Baník jako by měl svázané ruce, nedokázal se z tlaku vymanit a vytvořit si alespoň náznak šance. A tak zákonitě přišel trest. Běžela 36. minuta, když Kuličův průnik zužitkoval Čáp nádhernou střelou do šibenice Vaškovy brány. Pískající tribuny se ještě ani nestačily vzpamatovat z šoku, který jim jejich "miláčci" přichystali, a hosté slavili podruhé. V minutě čtyřicáté šel nejprve Kulič na Vaška sám, ten mu však míč vypíchl. O pár okamžiků později už ale Matějovský nezaváhal a zvýšil na 2:0.

O poločasové přestávce muselo být domácí v kabině opravdu dusno, jediným zásahem do sestavy byla výměna Papadopulose za Žůrka. Tento tah se trenéru Jarabinskému vyplatil, Žůrek totiž v 48. minutě založil akci, na jejímž konci Magera korigoval na 1:2. To však bylo ze strany předloňského mistra vše. Soupeř šel vítězství naproti a ani inkasovaná branka mladoboleslavské nepřibrzdila v jejich snaze. V 54. minutě se Čáp prosadil na pravé straně a jeho centr našel osamoceného Kuliče, který už neměl se zakončením problémy.

Utkání se pak dohrávalo v relativním klidu, hosté se už do útoku příliš netlačili, naopak se snažili hru co nejvíc kouskovat, což jim navíc rozhodčí Kovařík toleroval. Baník působil stále stejným dojmem až do konce zápasu - hrál bez jakéhokoliv nápadu, náznaku nějaké šance, jeho hra byla chaotická. A je možné, že kdyby se Mladá Boleslav nezaměřila na defenzívu, mohlo utkání dopadnout pro Ostravany ještě daleko hůř. Nejen fanoušci Baníku tak mohou jen doufat, že se Ostrava dá do pořádku ještě před pohárovým zápasem s Heerenveenem.

"Začali jsme dobře, ale nedali jsme branky. V závěru poločasu jsme ztratili kontrolu nad zápasem. Ještě po přestávce jsme snížili, ale po další individuální chybě jsme inkasovali. Nedělal bych z toho tragédii. V reprezentační přestávce se musíme zkonsolidovat anebo udělat nějaký přestup," konstatoval Jarabinský.

"Podali jsme nejlepší výkon, co jsem u mužstva. Chtěli jsme v Ostravě vyhrát a podle toho hráči k tomu i přistoupili. Hráli jsme po stranách, byli důrazní a dobře kombinovali," pochvaloval si Uhrin.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

V Ostravě nemohou být vůbec spokojeni a tak jedině výhra je může z té propasti do jaké se dostaly dostat ven.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele