11. kolo
29.10.2005 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Slovácko - FK Teplice 1:1

Premiéra novému kouči Slovácka, Stanislavu Levému, vyšla jen napůl - jeho svěřenci s Teplicemi remizovali. Hosté přijeli hlavně dobře bránit a hrozit z protiútoků, což se jim začalo dařit po dvaceti minutách. Do té doby měli navrch domácí, v 11. minutě se po Róthově akci ocitl před brankou Ivala, jeho střelu však zblokoval Krmaš. Hosté poprvé vážněji zahrozili ve 22. minutě, to utekl Sabou, naservíroval před branku Verbířovi, ale zkušený střelec minul. Skóre se tak měnilo až těsně před přestávkou po další rychlé akci Teplic. Po křídle utekl Doležal, našel před brankou Jiřího Maška a ten poslal míč do sítě - 0:1.

Gól do šatny domácí tým nesrazil, spíš naopak. Po přestávce zatlačili soupeře do hluboké defenzívy, snahu vyrovnat jim však několikrát zmařil gólman Poštulka. Akrobaticky vyrazil přímý kop Polácha, poradil si s dělovkou Rótha i dalekonosným pokusem Pavlíka, nepřesně hlavou mířil Rajnoch. Tlak neustával a v 66. minutě se dostavil výsledek. Krmaš ve vápně nedovoleně zastavil Petrželu a Petr Pavlík z penalty vyrovnal.

Tepličtí se probudili a začali také útočit, neuspěl však dvakrát Verbíř a ani pár minut před koncem zblízka Benát. Oběma týmům stačila zřejmě spravedlivá remíza, žádné závěrečné drama se tedy nekonalo.

Spokojenost byla po utkání na obou stranách. "Chtěl jsem samozřejmě začít vítězstvím, ale po průběhu zápasu si cením i bodu," zhodnotil svou premiéru Levý. Litoval toho, že se jeho svěřenci v první půli nepoučili z chyb a před odchodem do kabin inkasovali. "Škoda, že jsme nedokázali udržet náskok z prvního poločasu, ale remízu beru. Po hodině hry jsme se dostali pod velký tlak," konstatoval po utkání trenér Teplic Vlastislav Mareček.

Teplice tak ztratily bezprostřední kontakt s vedoucím Libercem, ale za týden to budou moci napravit. Doma hostí nevýraznou Ostravu, zatímco Liberec jede na hřiště dobře hrající Příbrami.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele