9. kolo
16.10.2004 14:25 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Slavia Praha 2:0

Sparťanský obránce Jiří Homola se stal hrdinou 260. derby mezi Spartou a Slavií. Sparta vyhrála 2:0, a to zásluhou dvou gólů již zmiňovaného obránce. Letná byla slušně naplněná a přes 15 tisíc diváků se rozhodně nenudilo. Obě branky padly ve druhém poločase.

Sparta, která nastoupila i s kapitánem Poborským, začala velice aktivně, a právě kapitán vypracoval několik velice dobrých šancí. Hned ve druhé minutě měl první příležitost Milan Pacanda, který ale zamířil vysoko nad slávistickou bránu. Ve čtrnácté minutě se dostala do útoku Slavia, Sedláček zahrával přímý kop, jeho centr hlavičkoval Piták a Jaromír Blažek se blýskl prvním zákrokem a vyškrábl míč na roh.

V 18. minutě se do míče opřel opět Pacanda, ale i tentokrát šla jeho střela nad bránu sešívaných. Hned minutu po šanci Sparty zahrozila na druhé straně Slavie, Piták vystřelil z vápna, ale obrana rudých míč zblokovala na roh. Ve 21. minutě opět mimo pálil Šimák.

Ve 23. minutě před bránou hostů předvedl dobrý obranný zákrok Piták, když těsně před kopačkou Pacandy rybičkou odhlavičkoval Poborského centr. Hned minutu nato se ozval na druhé straně Kuka, který postupoval sám na Blažka, ale Kováč mu míč vzal na poslední chvíli.

Ve 28. minutě našel Pacanda krásným centrem Urbánka, který hlavičkoval ze sedmi metrů vedle brány Slavie. Chvilku před koncem prvního poločasu se mohla Slavie radovat, Kuka ale po trestném kopu Adauta hlavou trefil jen břevno.

Dvě minuty po začátku druhého poločasu pálil Pohorský, ale zpoza vápna zamířil nad branku Radka Černého. Minutku po šanci Sparty zahrozila i Slavia, Piták našel pěkným centrem Kuku, ale ten zblízka hlavičkoval do náruče Blažka.

V 63. minutě přišla první velká chvíle Homoly - Jun krásně nacentroval na malé vápno, kde dobíhající Homola hlavou trkl do míče a ten si našel cestu do sítě Radka Černého. Hned po čtyřech minutách od úvodního gólu se mohl prosadit Zelenka, jehož tečovaná střela prolétla těsně nad šibenicí. Vzápětí se podruhé prosadil Homola. Skrumáž před bránou, kdy Černý dvakrát vychytal střelce Sparty, ale odražený míč už Homola dorazil pravačkou do sítě.

V 76. minutě dostala Slavia šanci na snížení. Homola ve vápně fauloval Kuku, a i když ten mohl střet možná ustát, rozhodčí odpískal penaltu. K míči se postavil Piták, ale jeho prudká střela si nenašla cestu mezi tyče, skončila nad bránou. V 85. minutě se Jun krásně uvolnil přes Bejbla, ale vypálil mimo. Do konce utkání si Sparta nechávala míč na svých kopačkách a Slavii k ničemu nepouštěla.

Sparta si vítězstvím upevnila svou vedoucí pozici, Slavia i nadále zůstane nejlépe sedmá. Další kola ale budou pro Spartu zkouškou ohněm – za týden jede do Ostravy, za čtrnáct dní doma přivítá Olomouc. A k tomu dvojzápas s Manchesterem United.

Autor: Jan Novák

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*mara

3:0

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Mara

ece homo homola

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta - Slavia 2:0 - tak se mi to líbí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele