12. kolo
08.11.2004 16:40 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 0:1

Šok, zklamání a bolest. Jinak se to ani nedá popsat. Tyto slova vystihují pocity pražské Sparty po dnešním zápase na Letné s Mladou Boleslaví. Hosté po celý zápas takticky bránili, udrželi čisté konto a v závěru utkání vstřelili gól. Odvezli si tak cenné tři body.

Podcenili sparťanští hráči Mladou Boleslav? Podle předzápasových reportáží to tak nevypadalo. František Straka označil tento zápas jako povinnost, získat tři body.

Začátek utkání napovídal tomu, že by se mohl hrát otevřený fotbal, několik šancí jsme viděli na straně Sparty a nebezpečné útoky měli i mladoboleslavští. Trenér domácích František Straka byl do 35. minuty zcela chladný, poněvadž věřil, že se jeho svěřencům podaří vstřelit branku. "Pokud nedáme do poločasu gól, bude to velmi těžké," řekl před zápasem a naneštěstí pro Spartu se to vyplnilo.

I když ze začátku utkání měl velkou šanci Lukáš Zelenka, robinsonádou však míč chytil hostující brankář Miller. V závěru prvního poločasu měl šanci kapitán Sparty Karel Poborský, ale střela levou nohou mu vůbec nevyšla, míč šel totiž přesně doprostřed branky. "Byl to důležitý moment, kdyby to Karel dal, tak bychom možná vyhráli," poznamenal po zápase Straka.

Šlo se ale do kabin za bezbrankového stavu a Sparta věděla, že ve druhém poločase musí více mladoboleslavský tým dostat pod tlak. A začalo se to plnit. Po deseti minutách na hřišti zapískal rozhodčí Puček malou domů ve vápně hostů. Naskytla se tu tak velká příležitost pro Spartu. Kováč míč posunul na Poborského, který se do něj opřel a tečovanou střelu raději brankář Miller vyboxoval.
Meduna, který vystřídal Tomáše Juna, se později otočil kolem obrany hostů a skvěle vystřelil. S jeho ránou si však Miller poradil.

Sparta začala hodně tlačit a domácí se raději nepouštěli do strhujících útoků a v podstatě bránili na vlastní polovině hřiště v jedenácti lidech. Jenže se to zlomilo v 68. minutě, kdy unikajícího Matějovského zezadu fauloval Jiří Homola a od sudího Pučka vyfasoval červenou kartu. Šel předčasně do sprch a oslabil tak Spartu o jednoho muže.

A Mladá Boleslav vycítila šanci. Hned dvě minuty na to se dostal ke střele zcela volný Bednář, ale míč napálil vysoko nad. Jenže domácí nechtěli přestat hrát i v deseti, chtěli tři body. Po akcích Sparty se k hlavičce na malém vápně dostal Karel Poborský, ale jeho pokus nádherně vyboxoval brankář Miller.

Tlak Sparty opět narůstal, také proto, že měla velké díry v obraně. Toho využila Boleslav, kdy šla ve třech sama na Radoslava Kováče, ale jeden z hráčů hostů zkazil přihrávku a Sparta získala balón na své kopačky. Později se ale k míči dostal Čupr, který poslal přesný centr na volného Rojku, který napálil míč z první a nedal Blažkovi sebemenší šanci - 0:1.

Sparta měla v závěru kopat pokutový kop, jenže Skálovu ruku rozhodčí Puček neviděl, a tak ukázal jen gestem - hrajte dál... Samozřejmě, že chyboval.

Pro Spartu je to velké zklámání, naopak pro Mladou Boleslav příjemný šok, který přinesl, i přes ten nelíbivý fotbal, tři body. "Nedá se nic dělat, doufejme, že nás to nastartuje k výhrám, protože ten titul musí skončit na Letné," dodal František Straka.

Autor: Pavel Janega

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Sparta

Jasná jednička!!!!

Reagovat
HOST*Slávista

Fakt?Nechápu proč dávaj takovejhle fotbal v televizi,dyť je jasný,že ta sparta(spíš rozhodčí) to zas nějak ukope a fotbal bude stát za hovno!!!!!

Reagovat
HOST*Radek

Neboj, Sparta dostane nakopáno od Brna, ale plichta s M.B. by jim taky seděla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele