27. kolo
14.05.2005 14:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Slovan Liberec - SFC Opava 3:0

Tento sobotní duel představoval zápas dvou týmů, které již byly smířeny se svým osudem v letošní sezóně. Šance Opavy na záchranu už byly před tímto zápasem už pouze v teoretické rovině a po neúspěchu Liberce v semifinále Poháru ČMFS ztratil tým zpod Ještědu šanci na pohárovou Evropu.

Překvapivě to byli hosté z Opavy, kdo se jako první ocitl v šanci. Po nepovedeném odkopu gólmana Čecha se k míči dostal Zeher, ale vůbec netrefil branku. Po zmiňovaném vyřazení Liberce z domácího poháru se hojně spekulovalo na téma, zda bude či nebude kouč Griga odvolán. V případě neúspěchu v zápase s Opavou však byla více než pravděpodobná první možnost. Stop spekulacím ale vyslovil už ve 14. minutě ve formě hrající Kisel, který při centru Tomáše Janů vyskočil nejvýše a otevřel skóre. Ve 22. minutě měla Opava další stoprocentní šanci, když šel sám na Čecha Kiša, gól ale nedal. Nevyužitou šanci hostů domácí opět potrestali. Po ose Papoušek - Polák - Kisel poslední jmenovaný přesně zakončoval a poslal Liberec do dvougólového vedení. O chvilku později, ve 37. minutě, následovala další tutovka hostů, ale Zeher po pěkné individuální akci opět zakončil nepřesně.

Ve druhém poločase už tolik fotbalové krásy vidět nebylo, Opava se do šancí nedostávala a Liberci zřejmě pohodlný dvougólový náskok stačil. Jediná výrazná šance Opavy tak byla střela Kiši v 67. minutě, která ale, v tomto zápase již tradičně, skončila těsně mimo. Gólový účet zápasu uzavřel v 84. minutě střídající Hološko po Pospíšilově přihrávce. V samém závěru pak ještě další dvě vyložené šance spálili Hološko a Kisel, který útočil na hattrick. Liberečtí fanoušci, o kterých se v týdnu také hodně mluvilo, poté co někteří z nich napadli na autobusové zastávce fanoušky Slovácka a několik z nich skončilo v nemocnici, se tentokrát prezentovali transparentem s nápisem "Nechceme sparťana kapitánem a kdo sní o Spartě, ať táhne", čímž naráželi na přestup Petra Lukáše, který v létě zamíří právě na Letnou.

"Petr tu odvedl čtyři roky poctivé práce a je to vůči němu nespravedlivé. Je z toho teď v kabině celý špatný. Diváci mají právo na svůj názor, ale tímto Liberci škodí," komentoval celou záležitost Griga. "Kdyby měla Opava to, co si uhrála na hřišti, bylo by to jiné mužstvo. Dokážu se do její situace vcítit a je mi líto, že asi sestoupí z ligy," uvedl domácí trenér po zápase na adresu soupeře. "Chtěli jsme liberecké mužstvo trochu potrápit, podařilo se to jen částečně. Na stoprocentní šance to bylo 3:3, ale my jsme žádnou neproměnili," konstatoval Palička.

Autor: Jan Werner

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*JUH

fandim liberci protože jsou nejlepší!!!!!!!!!§

Reagovat
smazaný uživatel

jo to je pravda ale nasrali mě v poháru tak teda nevim zas budou hrát INTERTOTO CUP je to na hovno...

Reagovat
HOST*Slávista

Vidim to na intertoto..budete ve finále,ale zase prohrajete a zase bude příští rok bez pohárů,,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele