25. kolo
30.04.2005 14:25 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - Sparta Praha 0:2

Jak již bylo zmíněno, Sparta si na Moravu prakticky přijela pro titul. Jelikož má ale na druhé Teplice obrovský náskok, ani případné zaváhání v sobotním duelu by jí už titul na 99% nesebralo. Zatímco Olomouc je po výhře z minulého kola v Brně zpátky v přímém boji o pohárové pozice. Jak řekl trenér Uličný, cílem Olomouce je probojovat se do pohárů, Sigma by tedy brala jak druhé, tak třetí místo. Motivace tedy oběma týmům rozhodně nechyběla, i když domácím šlo přeci jen o výsledek zápasu o něco víc. Trenér Hřebík udělal oproti minulému zápasu Sparty dvě změny v sestavě. První byla vynucená, Matušovič nemohl hrát kvůli karetnímu trestu, a tak nastoupil Urbánek. Druhá změna se týkala útoku - místo Juna dal tentokrát sparťanský kouč důvěru brněnskému odchovanci Pacandovi.

Zápas začal velmi opatrně, ani jeden z týmů nechtěl hned v úvodu otevřít obranu a pouštět se do zběsilého útočení. V úvodní desetiminutovce sice Sparta zahrávala tři rohy, první šanci si ale vytvořila Olomouc. Do úniku se dostal Babnič, Blažek zareagoval vyběhnutím a když byli oba hráči vedle sebe, tak Babnič upadl. Pád ovšem dost přifilmoval, a tak celá akce skončila odkopem od Blažkovy brány. První poločas byl vyrovnaný, Olomouc si ale dokázala vytvořit více šancí a to především aktivním Kobylíkem, po jehož centrech ale útočníci zakončovali nepřesně. Když už to vypadalo, že poločas skončí bezbrankovou remízou, tak se Pacanda odměnil Hřebíkovi za důvěru. Na levé straně šestnáctky si parádně počkal na nabíhajícího Zelenku, kterému přesně přihrál, a ten pak přízemní střelou k pravé tyči otevřel skóre.

Do druhého poločasu nasadil trenér domácích Uličný třetího útočníka Michala Hubníka a Olomouc si vytvořila v úvodu druhé půle velký nápor, během něhož zahrávala několik rohů. I přesto se však gól nedařilo vstřelit. Převaha domácích skončila až v 67. minutě, kdy si nešťastně vstřelili vlastní gól. Hudec chtěl zahrát hlavičkou domů na Vaniaka, ten ale jeho úmyslu neporozuměl a míč tak doputoval až za brankovou čáru. Snažil se jej ještě doběhnout Poborský, který Hudce při hlavičce atakoval, to se mu však nepodařilo. Olomouc vlastní branka zaskočila a několik minut hrála velmi nervózně, postupně si ale opětovně vytvořila tlak a dál se snažila výsledek zkorigovat. Obrovskou šanci na zdramatizování zápasu měli domácí po centru Michala Hubníka, kdy míč prosvištěl pokutovým územím Sparty a následnou střelou se pak prezentoval Pečnik, Blažek s ní ale problémy neměl. V 80. minutě vystřídal Pacandu Jun, který tři minuty po svém nástupu na hřiště zahrával penaltu. Špiláček totiž v levém rohu vápna fauloval Zelenku. Dosavadní nejlepší střelec Gambrinus Ligy si však s penaltou příliš šťastně neporadil - netrefil vůbec bránu, míč se pouze zlehka otřel o levou tyč. Olomouc se nevzdávala ani v závěru a dál si vytvářela šance, i přes neoddiskutovatelnou snahu ale svěřenci trenéra Uličného gól nevstřelili.

"Nepodařilo se nám přerušit brejkovou šanci Pacandy, který klamnými pohyby zdržel chytře míč a Zelenka naběhl z druhé vlny. Měl ho hlídat Kobylík, ale zůstal stát," řekl Uličný. "Ve druhém poločase jsme pod dojmem jednobrankového náskoku spoléhali na brejky a věřili, že se dostaneme za obranu soupeře. Neřešili jsme ale dobře finální situace," uvedl Hřebík.

Autor: Jan Werner

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím, že bod s takovým soupeřem jako je Sparta by byl docela dobrý.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Budou 3 body pro Sigmu. Musíme vybojovat Pohár UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

Hovno musíte! Pohár UEFA vydoluje Liberec!!!!!! bude to 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

sorry

Reagovat
HOST*

Snad mas pravdu, budu fandit na stadionu

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem fandil na stadionu, ale marně.

Reagovat
HOST*anti Sparta

Ty krávo vy si neuvědumujete, že ty čuby Sparťanské vyjebané maj zase titul!!! čo bolo to bolo terasky prindo SK ČB a vyhrajůůů!! uvidíte

Reagovat
smazaný uživatel

Blahopřeju Spartě k titulu, ale musíte uznat, že vám to ti naši kluci šikovní pěkně usnadnili.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele