26. kolo
08.05.2005 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec 97 - Sigma Olomouc 0:1

Fotbalisté Olomouce se stále nevzdávají v boji o příčky zajišťující evropské poháry a Jablonec, který už sezónu pouze dohrává, vypadal jako snadný cíl pro plný bodový zisk. Do Jablonce dorazila Sigma bez Kováře a Pečnika, ale i přes toto oslabení byl moravský tým favoritem. Jablonec už doma třikrát za sebou prohrál a tak chtěl tuto nelichotivou bilanci napravit.

V úvodu utkání předváděly oba týmy aktivní fotbal, ale s malým množstvím šancí. Asi největší šanci otevřít skóre v prvním poločase měl domácí kapitán Weber, pro kterého to byl 350. ligový zápas. Ve 31. minutě vyslal na Vaniaka parádní střelu, gólman hostí se ale blýskl vynikajícím zákrokem.

V první půli měl Jablonec mírně navrch a tento trend pokračoval i v půli druhé. Přesto to byli hosté, kdo otevřel skóre. V 62. minutě centroval Glos až z hloubi pole na Königa, který byl nedostatečně pokryt a hlavou překonal Špita. Z akce prakticky po rozehrání mohli domácí srovnat, tečovaná Loučkova střela ale skončila těsně mimo bránu. V 81. minutě mohl vyrovnat Šenkeřík, ale i jeho hlavička jen těsně minula bránu. A když další šanci Jablonce v 87. minutě opět zlikvidoval výborný Vaniak, mohl si Jablonec přičíst čtvrtou domácí prohru v řadě, naopak Olomouc druhou výhru venku v řadě.

"Teprve po obdrženém gólu jsme začali hrát nátlakově, ale to už bylo pozdě. Sami hráči si musí sáhnout do svědomí, jestli pro výsledek udělali všechno," řekl Rada. "Soupeř hrál na podzim famózně, ale na jaře má doma asi nějaké problémy. Chtěli jsme toho využít a hrát agresivně, což se podařilo," komentoval Uličný.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aspoň bod.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mě teda kluci šikovni překvapili, příští kolo s Teplicema se teda rozhodne, jestli eště budeme mít šanci na UEFU nebo ne.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele