27. kolo
16.05.2005 19:00 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 2:2

Generálka na finále Poháru ČMFS se v pondělí v rámci ligové dohrávky odehrála na ostravských Bazalech. Ostrava už má pouze teoretickou naději probojovat se do evropských pohárů z ligy a Slovácko stále bojuje o udržení prvoligové příslušnosti i pro další sezónu.

Domácím se skvěle povedl nástup do utkání, už ve 13. minutě se Ostravané radovali, když Pospěch gólově zakončil Žůrkovu přihrávku. Po půlhodině hry to už bylo 2:0, tentokrát se Žůrek prosadil individuálně. Dostal se do nájezdu, jeho první střelu gólman Drobisz ještě stačil vyrazit, proti dorážce však již neměl nárok. Hostům ze Slovácka se ale stav podařilo korigovat ihned po rozehrávce, když se ve 33. minutě gólově prosadil Jarolím. Inkasovaný gól podlomil sebevědomí hráčů Baníku a Slovácko si postupně tvořilo převahu a to jak územní, tak herní. V koncovce si ale hosté příliš rady nevěděli a obrovské šance spálili Dostálek, Ordoš a Jarolím.

Zlomové momenty zápasu se tak ke slovu dostaly až v nastaveném čase. Nejdříve Polách zastavil Pospěcha až těsně před brankovou čarou a neproměnění tento šance hosté trestali. V 96. minutě se ujal Nezmarův přímý kop, který lízl některého z hráčů Baníku a doputoval na opačnou stranu branky, než na kterou skákal gólman Raška.

"Po zbytečných chybách jsme vypracovali trestný kop před naší šestnáctkou a nakonec z toho byl gól. Škoda, že už nad rámec signalizovaných čtyř minut, které se měly nastavovat," prohlásil Jarabinský. "Za výkon ve druhé půli jsme si bod zasloužili. Měli jsme řadu šancí, ale nakonec to tam spadlo až v závěru," řekl Molnár.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele