26. kolo
07.05.2005 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 1:1

Pro hosty z Liberec byl tento zápas jedna z posledních možností, jak si alespoň uchovat kontakt se špicí bojující o pohárové příčky. Slovácko, které v posledních kolech provázely nepřesvědčivé výkony, ale také potřebovalo vyhrát, aby zažehnalo návrat do boje o záchranu. Zatímco domácí trenér po nepovedeném minulém kole zamíchal sestavou, Griga dal šanci stejným hráčům, kteří minulé kolo prohráli s Drnovicemi.

V úvodu duelu byl aktivnějším týmem Liberec. V 19. minutě musel pro zranění střídat Molnár, který se srazil s pronikajícím Polákem. Slovácko v průběhu první půle spoléhalo na brejkové situace, ty se mu ale zakončovat nedařilo. Po změně stran se vývoj hry otočil, a lepším týmem byli domácí. Liberec spíše kopíroval hru Slovácka z prvního poločasu a pouze vyčkával na rychlé brejky. Slovácká převaha byla postupem času stále více evidentnější, ale když byl nápor domácích největší, inkasovali. V 68. minutě Papoušek hlavičkoval na Doška, ten vystřelil, gólman Drobisz míč pouze vyrazil pouze před Slepičku a ten se již nemýlil.

Slovácko bylo gólem zaskočeno a přestávalo se dostávat do šanci. Hru pak oživil až v 81. minutě střídající Nezmar, který nakonec rozhodl i o dělbě bodů. I když rozhodčí signalizoval, že nastaví tři minuty, hrálo se nakonec téměř šest minut nad rámec normální hrací doby. Liberci se osudnou stala 94. minuta, kdy se po špatném odkopu jednoho z obránců míče zmocnil právě Nezmar a prostřelil brankáře Čecha.

"Měli jsme v prvním poločase problémy v soubojích, nezískávali jsme odražené míče. Ve druhém poločase jsme měli sice hru pod kontrolou, ale rozhodla jediná chyba, po níž nás Liberec krutě potrestal. Až ohromná snaha a touha neprohrát zápas nám přinesla branku v nastavené čase," uvedl Molnár. "Zápas byl z obou stran velmi kvalitní a měl infarktový závěr. Chtěli jsme po nevydařeném zápase s Drnovicemi naplno bodovat. Remíza nás mrzí a body nám mohou chybět," řekl Griga.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak teda doufám že Liberec ukáže svoji sílu...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ten rozhodčí tolik nastavoval?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele